HEEFT U EEN GOEDE NEUS VOOR BELEGGEN?

Beleggen in aandelen en obligaties was de laatste vijf jaar minder aantrekkelijk. Beleggen in ‘harde assets’ wordt interessanter. Wijn bijvoorbeeld. Dus waarom niet het financieel nuttige met het aangename verenigen?

Grand Cru Beleggingsmaatschappij B.V. biedt u de unieke mogelijkheid om te beleggen in topwijnen. Voor zijn beleggingsportefeuille kiest GRAND CRU het beste van het beste. Dat levert een breed palet op van vrijwel uitsluitend grands crus uit de Bordeauxstreek, zoals Château Lafite-Rothschild (Médoc), Château Haut-Brion (Graves) en Château Cheval Blanc (Saint Emilion).

GRAND CRU heeft een vergunning van de Autoriteit Financiele Markten, die tevens toezichthouder is. Dit betrouwbare en degelijke fonds is opgezet door experts op het gebied van beleggen én de inkoop van wijnen in de topklasse. Zij hebben de felbegeerde toegang tot deze veelgevraagde wijnen verworven. GRAND CRU beschikt over voortreffelijke contacten en inkoopposities (allocaties) bij négociants in en buiten Bordeaux.

GRAND CRU belegt in de allerbeste wijnen. Deze belegging is weinig gevoelig voor macro-economische factoren en sentimenten. In het verleden zijn er met beleggingen in topwijnen uitstekende rendementen gehaald.
Beleggen brengt desondanks altijd risico’s met zich mee. GRAND CRU biedt u echter ook een tastbare én drinkbare investering. Mochten de resultaten onverhoopt tegenvallen, dan kunt u altijd nog genieten van uw indrukwekkende collectie grands crus!

Bijzondere kenmerken

 • Gematigd risico (uiterste down-side is uitdeling van wijnen uit de beleggingsportefeuille).
 • Aantrekkelijk rendement.
 • De directie kan aanbieden dividenden om te zetten in wijnen uit de beleggingsportefeuille.
 • Slotuitkering naar keuze in wijn of contanten.
 • Exclusieve toegang tot zeer aantrekkelijke aanbiedingen van wijnhandel Fine Wine Merchants (http://www.wijndomein.com).

 

Beleggingsstrategie

Schaarste bepaalt de waarde van wijn. De vraag naar de meest gerenommeerde Bordeauxwijnen overtrof het aanbod in nagenoeg alle jaren na 1945. Dit doet over het algemeen de prijzen stijgen naarmate deze wijnen ouder (en lekkerder) worden.
Hoe schaarser de wijn in een jaargang is, hoe aantrekkelijker hij is om opgenomen te worden in de beleggingsportefeuille van GRAND CRU.
Het fonds beïnvloedt deze schaarste zelf door een deel van de toch al schaarse wijn uit de markt te nemen en niet direct door te verkopen. De wijnen worden vijf tot tien jaar opgeslagen en daarna geleidelijk en in kleine volumes weer vrijgegeven aan de markt.
De directie zal de wijnen periodiek beoordelen op hun waardeontwikkeling en de te verwachten waardetoename in de nabije toekomst. Wijnen die waarschijnlijk niet meer verder in waarde zullen stijgen of al een optimaal rendement kunnen opleveren, worden verkocht.Selectiecriteria
 • Minimaal 85% rode Bordeauxwijnen uit de topklasse: grands crus uit de Médoc, Saint Emilion en Graves, aangevuld met Pomerols.
 • Maximaal 15% andere rode en witte wijnen uit de topklasse.
 • Aankoop bij voorkeur in de ‘primeur campagne’, het jaar van uitkomst.
 • Wijnen die reeds bewezen hebben dat ze na jaren van rijping aanzienlijk in waarde toenemen.
 • Goede houdbaarheid en ontwikkelingspotentieel.
 • Spreiding van jaargangen, châteaux en leveranciers om het beleggersrisico zo veel mogelijk te beperken.

 

Kerngegevens

Juridische structuur
Besloten Vennootschap

Raad van Commissarissen

Jhr Mr H.W.L. de Beaufort (voorzitter)

E.P.J.M. Sauter

Drs D.W.N. de Boer

Fiscale status
Fiscale Beleggingsinstelling

Toezicht
Grand Cru beschikt over een vergunning Wtb (thans Wft.) en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
 
Beleggingsdoelstelling
Waardetoename van tenminste 15 procent per jaar over het gestort kapitaal.

  Beleggingsobjecten
Exclusieve topwijnen, voornamelijk afkomstig uit de Bordeauxstreek.

Fondsvermogen
€ 30.000.000 (maximaal volgestort)

Looptijd
13 jaar

Verhandelbaarheid
Geen beursnotering, vrijelijk verhandelbaar tussen aandeelhouders, beperkte inkoopregeling. Semi open-end karakter.

Dividendbeleid
Jaarlijkse uitkering van de fiscale winst; naar verwachting vanaf 2013 jaarlijks dividend in contanten. De directie kan aanbieden dividenden om te zetten in wijnen uit de beleggingsportefeuille. Slotuitkering naar keuze in wijn of contanten.

Minimum deelname
Eén aandeel van € 5.000 nominaal met volstortingsverplichting tot € 25.000

Stortingsverplichtingen
Bij deelname € 5.000 nominaal aandelenkapitaal, gevolgd door vier jaarlijkse agiostortingen (2007-2010) van ieder € 5.000, totdat per aandeel € 25.000 is volgestort. Eerste storting: 10 januari 2006.

Inschrijvingstermijn emissie 2008
10 maart 2008 t/m 31 mei 2008..


Directie

GRAND CRU wordt beheerd door Wine Management B.V.

  Betrokken partijen

Initiatiefnemer
Wine Management B.V.
Janskerkhof 24
Utrecht

Notaris
Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V.
Maliebaan 81
3581 CG Utrecht

Accountant
PricewaterhouseCoopers Accountants N.V.
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam

Fiscaal Adviseur
Clifford Chance LLP

Droogbak 1a
1013 GE Amsterdam

Inschrijving
Potentiële aandeelhouders kunnen aan deze vooraankondiging geen rechten ontlenen; slechts de inhoud van de prospectus en het Addendum 28 maart 2008 zijn bindend.
De prospectus en het Addendum kunt u aanvragen met het "contact" formulier , downloaden op de website, telefonisch of per e-mail.

Voor dit product is een financiële bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag er om en lees hem voordat u het product koopt.


Grand Cru Beleggingsmaatschappij B.V. 
Janskerkhof 24 
Postbus 13150, 3507 LD Utrecht
T 00 31 (0)30 27 35 655
F 00 31 (0)30 27 12 843
info@grandcrubv.nl